دولت ترکیه پیشبینی کرده درآمدهای حاصل از گردشگری این کشور در سال جاری میلادی به رکورد ۵۶ میلیارد دلار برسد؛ رقمی که میتواند از درآمدهای خالص نفتی ایران پیشی بگیرد.
مجری پروژه طرح توسعه میدان رسالت گفت: با استقرار دکل حفاری در مجاورت سکوی DP-R1 میدان نفتی رسالت واقع در منطقه لاوان، گامی دیگر در راستای افزایش تولید این شرکت برداشته شد.
غولهای نفتی دولتی چین و پالایشگاههای خصوصی بزرگ، نفت بیشتری از روسیه خریداری می کنند که باعث گران شدن قیمتها شده و خریداران کوچکتر را وادار کرده است به دنبال گزینههایی مانند نفت ایران باشند.
اوپک در جدیدترین گزارش خود از افزایش ۳۷ هزار بشکهای تولید روزانه نفت ایران در سه ماهه نخست ۲۰۲۳ خبر داد و متوسط قیمت نفت سنگین ایران در این دوره را ۸۰ دلار و ۶۷ سنت اعلام کرد.
مدیرکل پیشین امور اوپک و روابط با مجامع بینالمللی انرژی وزارت نفت میگوید: درشرایط کنونی ایران و عربستان میتوانند از فرصت ایجاد شده برای توسعه همکاریهای خود در حوزه نفت و گاز استفاده کنند، در این بین چین نیز حامی این مساله خواهد بود و به نظر میرسد که مثلث قدرت شکل میگیرد.
خبرگزاری بلومبرگ با استناد به دادههای شرکتهای کشتیرانی گزارش داده که ایران برای ماه آینده، هر بشکه نفت را ۱۲ دلار کمتر از نفت شاخص برنت به چین تحویل میدهد، در حالی که روسیه برای نفت شاخص اورال خود که بسیار شبیه به نوع نفت تولیدی ایران است، بیشتر از ۱۰ دلار تخفیف نمیدهد.
دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه در دیدار با شمخانی ضمن تأکید بر اجرای هر چه سریعتر طرحها و پروژههای مشترک، از آمادگی این کشور برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی ایران شامل فولاد، نفت و پتروشیمی خبر داد.
بر اساس جدیدترین گزارش اوپک تولید روزانه نفت ایران در دومین ماه سال جاری میلادی ۱۷ هزار بشکه افزایش یافته و قیمت نفت سنگین ایران به ۸۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسیده است.
قمصری گفت: نمیتوان به افزایش سهم فروش نفت ایران در بازارهای بین المللی خوش بین بود، زیرا عربستان به عنوان رقیب ایران است و بعید است سهمی از بازار خود را به ایران بدهد.
صنعت نفت ایران پس از گذر از فزاز و نشیبهای متعدد در سالهای گذشته اکنون به شرایط نسبتا مطلوبی دست یافته تا جایی که طبق گفتههای وزیر نفت فروش نفت سبک ایران بیشتر از تولید است و آنطور که کارشناسان میگویند میتوان به آینده این صنعت امیدوار بود.
بلومبرگ در گزارشی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران به ۱.۳ میلیون بشکه در روز، طبق آمار کپلر و ورتکسا نموداری از صادرات نفت ایران در سالهای گذشته را منتشر کرده است.
صادرات نفت خام ایران در نوامبر سال ۲۰۲۲ میلادی به حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه و در ماه دسامبر هم به بالاترین سطح در ۴ سال گذشته رسید و آنطور که مسوولان اعلام کردهاند تا هشت سال آینده ظرفیت تولید به ۵.۷ میلیون بشکه میرسد موضوعی که به گفته کارشناسان در صورت تحقق شرایطی میتواند امکان پذیر باشد.
واردات نفت خام چین از مالزی در آخرین ماه سال گذشته میلادی افزایش یافت و به رکورد ۱.۳ میلیون بشکه در روز رسید. بسیاری عقیده دارند بیشتر این نفت متعلق به ایران و ونزوئلاست.